Solicitare oferta

FORAJE PUTURI PENTRU ALIMENTARI CU APA

CUM SE FACE UN FORAJ DE CALITATE:

Forajul pentru puturile de apa este o lucrare prin care se realizeaza o gaura verticala cu dimensiuni variabile, prin diverse mijloace in scoarta terestra pentru extragerea unei resurse naturale. In cazul nostru, apa, si nu oarecare, ci apa potabila. Metoda de foraj depinde de natura si adancimea straturilor traversate si trebuie adaptata solului existent in zona, urmarind insa si obtinerea unui cost final cat mai avatajos al lucrarii, si implicit, al apei potabile.

Este nevoie de calitati speciale pentru a controla un foraj care penetreaza nisip, pietris, argila si roca compacta. Prajinile de foraj pot cantari cateva tone. Daca forajistul apasa prea tare sau invarte prea repede, sapa de foraj se va uza prematur. Daca nu apasa destul, nu va penetra solul. Uzual sunt mai multe tipuri de sol in fiecare foraj. Fiecare trebuie sapat cu un anumit regim de sapare (rotire/apasare/debit fluid de foraj). Odata ce se ajunge la stratul de apa, forajistul trebuie sa fie foarte atent la procesul de forare.
Pentru apa se folosesc 2 metode: forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid sau forajul cu ciocan de fund (cu aer).

Forajele pentru consumuri personale ( case particulare ) asu pentru debite mici de apa  se sapa cu diametre intre 150 si 311 mm, forajele publice , industriale sau pentru debite mari de apa se sapa cu diametre de pana la 609 mm.

Indiferent de metoda de sapare, forajul este tubat cu tubulatura de plastic. Diametrul de sapare trebuie sa fie cu minim 150 mm mai mare decat diametrul de tubare. Spatiul dintre gaura sapata si tubulatura se umple cu pietris curators a carui granulatie se alege fuctie de granulatia nisipului din stratul acvifer. De asemenea pozitionarea filtrelor este foarte importanta. Latimea filtrelor, precum si numarul de fante (suprafata activa) este de asemenea foarte importanta.

Spatiul dintre gaura sapata si tubaj (deasupra filtrelor) trebuie umplut cu ciment sau grout (ciment + bentonita) pentru a preveni apa din stratele de suprafata sa migreze in jos (prin exteriorul tubulaturii) si sa contamineze stratul acvifer.
Urmeaza desnisiparea, punerea in productie, stabilire debit, static, dinamic, efectuarea analizelor, intocmirea documentatiei , etc.
Se acorda garantie la foraje.

Foraje puturi apa in Ploiesti, judetul Prahova, Bucuresti, Ilfov, judetul Dambovita, judetul Arges, Buzau, Brasov, Giurgiu.

Pentru oferta de pret folositi pagina de contact.


Alte informatii de interes despre foraje pentru puturi apa:

Serviciile STYL Drilling

Executam lucrari de foraje puturi atat pentru consumatori casnici cat si pentru cei industriali.